2010-09-01

Bakın Neler Yaptılar?

1. Sultan Abdülaziz'in gayr-i meşru şekilde tahttan indirilmesi, hakaretlerle Dolmabahçe sarayından alınıp Topkapı sarayına hapsedilmesi.


2. Pertevniyal Valide Sultan'ın küpelerinin, şerefsiz ve haysiyetsiz biri tarafından, kulak memeleri kopartılarak gasb edilmesi.

3. Saraydaki kız hizmetçilerin ve cariyelerin kapanın elinde kalması.

4. Ortaköydeki Fer'iye sarayına getirilen Sultan Abdülaziz'in, Kur'ân okurken haince ve kalleşçe şehid edilmesi.

5. Sultan Abdülhamid'in gayr-i meşru şekilde tahttan indirilmesi ve Selanik'e sürülmesi, Yahudi Alatini'nin köşküne tıkılması.

6. Yıldız sarayının yağma edilmesi. (1919'da İkdam gazetesi Yıldız yağmasından pay alan Jön Türk paşaların bir kısmının listesini yayınlamıştır.)

7. Jön Türk iktidarının, İslâm ve Türk kadınlarına resmî vesika vererek onlara yasal fuhuş yapma hürriyet ve imkânını tanıması.

8. 1924'te, Hilafeti savunan Trabzon mebusu Ali Şükrü beyin TopalOsman'a boğdurulması. Topal Osman'ın da Çankaya köşkünde çarpışma sonunda öldürülmesi.

9. Büyük din alimi ve fakih İskilipli Âtıf efendinin asılarak şehid edilmesi.

10. Aynı gün Babaeski müftüsünün asılarak şehid edilmesi.

11. Binlerce din âliminin, fakihin tarikat şeyhinin, talebe-i ulumun asılması, zindana atılması, ezilmesi, süründürülmesi, dehşetli bir terör tayfunu estirilmesi.

12. Son Halife Abdülmecid bin Abdülaziz Han'ın ve bütün hanedan mensuplarının 1924'te yurt dışına sürülmesi ve büyük kısmının perişan olması.

13. Düzmece Menemen vak'ası bahane edilerek Nakşibendî tarikatı büyüklerinden Şeyh Erbilli Es'ad efendinin, yaşı doksana yaklaşmış olduğu halde Erenköyündeki evinden alınıp tutuklanıp Menemen'e götürülüp orada şehid edilmesi.

14. İslâmî ilim, irfan, eğitim, yardımlaşma ocaklarının yok edilmesi.

15. Tarihî İslâm kabristanlarının yüzde 99'unun yok edilmesi.

16. Evkaf-ı islâmiyenin(İslami Vakıfların) talan edilmesi.

17. Matbuatın (basının) dinden bahs etmesinin yasaklanması.

18. Şark Fâtihi Kazım Karabekir Paşanın Erenköyündeki köşküne kapatılması.

19. Dünyanın, belki de en zengin ve medenî lisanı olan yazılı ve edebî Türkçenin, Bulgaristandan özel olarak getirtilen Agop Martayan'a katl ettirilmesi; öz, sade, arı (eşek arısı), fakir, estetiksiz bir dile çevrilmesi. (Adı geçen zat isminin tamamını yazmamış, hep "A. Dilaçar" demiştir.)

20. Asıl adı Moiz Kohen olan Yahudiye, Yahudice düzme bir Türk milliyetçiliği ve Türkçülük ideolojisi hazırlatmışlar ve bu adamın kitap ve makalelerini Tekin Alp ismiyle millete ve gençliğe sunmuşlardır. (Moiz Kohen Tekin Alp,  Ziya Gökalp'in yakın dostu ve talebesidir, belki de üstadıdır.)

Resimde çift kimlikli, Selanikli, Aslı Yahudi olmasına rağmen Türkçülüğün babalarından olan; ve "Türkçülüğün Esasları" adlı kitabın yazarı kürt oğlu kürt Ziya Gökalp'inde üstadı Mohiz Kohen (Munis Tekinalp) gözükmektedir..










21. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra meşru sivil başbakan AdnanMenderes'i Yassıada zindanına tıkmışlar, gayr-i âdil, gayr-i meşru bir muhakeme sonunda mazlumen iki bakanıyla birlikte şehid etmişlerdir.

Yapılan darbelerin, ihtilallerin, asılan önemli kişilerin, millî kimlik ve kültüre vurulan darbelerin, hıyanetlerin, yağmaların belli başlıları kısa kısa yazılacak olsa ortaya kocaman bir kitap çıkar.

Mehmet Şevket Eygi

15 NİSAN 2010

2 yorum :

  1. neden kürtlerle ilgili yapılanları yazmıyorsunuz ?
    yoksa siz de mi etkilendiniz o türkçülükten?

    YanıtlaSil
  2. Biz Türküz...
    Kişi kavmini sevmekle suçlandırılamaz
    İslam Hukukunda bu böyledir..
    Ama kavmiyetçilik yapamaz...
    Ailesini seviyor ve diğer insanlara kıyasla ailesinin derdi ile daha çok ilgileniyor diye bir insana kızılabilir mi?
    Elbetteki hayır...
    Aksine aile haklarını gözetiyor diyerek ona saygı duyulur.
    Kavmiyette aile gibidir.Bu bağ insana doğuştan verilir.Biz mensubu olduğumuz Türk Milletine yapılan taaruzları, hainlikleri deşifre ederken maalesef Kürt Kardeşlerimiz de içlerinde olmak üzere diğer onlarca müslüman kavme hizmet için zamanımız ve gücümüz yeterli olmuyor.
    Buyrun onu da siz yapın.. Elimizden geldiğince destek olalım...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar