2010-09-04

Sabetaycı Yapılanmaya Karşıyız

Kaçınız Tansu Çiller, Rahşan Ecevit, İsmail Cem gibi bazı siyasilerin, Çevik Bir, Aytaç Yalman gibi bazı generallerin, Kemal Gürüz, Nur Serter gibi bazı üniversite yöneticilerinin, Eczacıbaşı, Dinçkök ve Şahenk gibi bazı işadamlarının, Dinç Bilgin gibi bazı medya patronlarının ve birçok dışişleri bakan ve bürokratlarının, MİT müsteşarlarının, mason üstad-ı azamlarının, sosyetenin önemli bir bölümünün Müslüman kimlikli Yahudi asıllı bir sect'e mensup olduğunu biliyorsunuz? Kaçınız ülkenin Müslüman kimlikli bir Yahudi mezhebi olan sabetaistlerin kontrolünde olduğunu biliyorsunuz?


1) Bu araştırmacılar ve S.B.T.A.I. tarafından ortaya konulan bazı siyasetçiler ve eşlerinin, dışişleri bakanlarının, generallerin, MİT müsteşarlarının, mason maşrık-ı azamlarının, üniversite rektörlerinin, gazetecilerin, işadamlarının sabetaycı(Müslüman kimlikli Yahudi) oldukları doğru mudur? Ortaya konulan bu yapılanma devletimiz tarafından araştırılmış mıdır?

2) "Türkiye'de derin devletin sabetaycılar olduğu" araştırılmış mıdır? Derin devleti oluşturduğu söylenen sabetaycı kliğin yurtdışındaki Musevi lobilerin bir uzantısı olarak çalışması ve neticede Türkiye'nin "İsrail'in rezerv devleti" olarak görülmesi milli egemenlik ilkesiyle ne kadar örtüşmektedir?

3) Büyük çoğunlukla kendilerinden olan insanlarla evlenen, isim ve soyadlarını Yahudi isimlere benzeterek alan ve Yahudi geleneklerini sürdüren sabetaycıların 'benzeme-benzet' ilkeleri gereğince Türk kültürünü yabancılaştırmaya ve dezislamize etmeye çalıştıkları doğru mudur? Bu kapsamda söz konusu araştırmacıların ve S.B.T.A.I.'nin verdiği örnekler devletimiz tarafından araştırılmış mıdır?

4) Karakaş Rüştü'nün (1924) ve Ilgaz Zorlu'nun ifşaatlarına, sabetaycıların D(dönme) kodu ile işaretlenerek kendilerinden varlık vergisi alınması gibi tarihi bir gerçeğe, konunun yazılan kitaplar ve makalelerde apaçık ortaya konmasına karşın sabetaycılık ve sabetaycı yapılanmanın bir araştırmacının ifadesiyle sabetaycıların "susuş komplosuyla" kamuoyunda gereğince tartışılmıyor oluşu çağımızın "açık toplum" ilkesiyle ne kadar örtüşmektedir?

Sağ-sol, liberal-muhafazakâr, Türk-Kürt, Sünni-alevi kim olursanız olun vatandaşlık sorumluluğunuz adına Türkiye'deki sabetaycı yapılanma hakkında kendinizi ve yakın çevrenizi bilinçlendiriniz, fiyat-kalite eşitleri arasında sabetaycıların ürünlerini tercih etmeyerek tavır alınız.

Ne Yapmalı? SBTAI'nin Ekim seminerinin konusu buydu; "ne yapmalı?" Seminer sırasında yapılan workshop ve tartışmaların neticesinde hemen hemen bütün katılımcıların kabulüyle şu sonuca vardık: sabetaycılık ve sabetaycı yapılanma konusunun halk tarafından öğrenilmesi için mevcut kitapların ve bizim bilinçlendirme çalışmalarımızın ötesinde medyada sabetaistlere açık sorular yöneltilmesi gerekmektedir; Protestan bir islamı savunan Can Paker'e, anti-islamcı Coşkun Kırca'ya, 28 Şubatçı Çevik Bir'e, Ayasofya'da konser düzenleyen Şakir Eczacıbaşı'ya, laiklik kisvesiyle anti-islamcılık yapan Kemal Gürüz'e ve diğer sabetaycılara gerek basın gerek televizyon yayınlarında bu görüşleri savunuyor olmalarının sebebinin Yahudi köklerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorulmalıdır ki halk da bunları duyarak aydınlansın. Başkanımız Sayın Mehmet Emre Güreli'nin mayıs ayındaki kamuoyuna açık yazısında belirttiği gibi her Türk vatandaşı ülkemizdeki sabetaycı yapılanmayı derinliğine öğrenmedikçe Türkiye mutlu ve başarılı insanların özgür iradelerince yaşadığı adil bir ülke olamayacaktır. SBTAI olarak sabetaycı yapılanmanın güdümünde olmayan bütün gazete ve televizyon mensuplarını bu sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Sabetaycı yapılanma halk tarafından öğrenildiği ölçüde gücünü yitirebilir ve ülke demokratikleşebilir.

Arı Grubunun sabetaycı Sinan Ülgen'in editörlüğünde çıkardığı ve Türk dış politikasını yönlendirmede bir kanaat aracı olarak kullanılan Turkish Policy Quarterly dergisinin danışma kurulu üyelerinin dörtte üçü Amerikalı yahudiler ve Türkiye'den Yahudi ve sabetaistlerden oluşmaktadır. Yakın çevresi Asaf Savaş Akat ve Bülent Eczacıbaşı gibi sabetaycılardan oluşan sabetaycı Kemal Derviş'in (eşi Catherine yahudidir) bu grupla yakın ilişkisinin örneğin Kasım ortasında Avrupa Birliği büyükelçileriyle İtalyan Büyükelçiliğinde yaptığı toplantıya bazı grup üyelerini de götürmesinin sebebi bu bağlantıdır. CNN Turk'te salı günleri Türk dış politikası üzerine yayınlanan Ufuk Turu programının katılımcıları Cengiz Çandar, Emre Gönensay ve Özden Sanberk sabetaycı, Sönmez Köksal(Eski MİT Müsteşarı) ise masondur. CNN Turk'un anchorman'i Mehmet Ali Birand ve dış politika danışmanı Yalım Eralp de sabetaycıdır.

Bundan dört ay önce (Ocak 2003) internet aracılığıyla başlatmış olduğumuz Sabetaycı Yapılanmaya Karşı Bilinç ve Tercihli Alışveriş İnisiyatifi (S.B.T.A.I.)önemli mesafe aldı ve katılımlarla bir sivil toplum hareketi haline geldi. Bu hareketi başlatan yazımızın yenilenmiş halini aşağıda bilginize sunuyor, sizi vatandaşlık sorumluluğunuz adına kendiniz ve ülkeniz için bilinçli olmaya ve çevrenizi bilinçlendirmeye çağırıyorum.

Bu yazının sonunda ünlü sabetaycı yazar Orhan Pamuk'un New York'ta bir özel sohbette "Bizim bir devlete ihtiyacımız vardı. Önce Müslüman olduk ve uzun maceralardan sonra Türkiye'yi elimize geçirdik" diyerek neyi kastettiğini, Okan Bayülgen'in İstanbul kökenli olmayan insanları neden hor gördüğünü, Yalçın Küçük'ün neden 'Türkiye İsrail'in rezerv devletidir' ve 'bu ülkede bir yere gelebilmek için sabetaycı olmak gereklidir' dediğini anlayacaksınız (Buna bir ekleme de ben yapayım: sabetaycı değilseniz bir yere gelebilmek için mason olmak çok fayda sağlar). Her din ve etnik kimlikten Türk vatandaşı bunların derinliğine bilincine varmadığı sürece Türkiye'nin mutlu ve basarili insanların özgür iradelerince yasadığı adil bir ülke olabileceğini sanmıyorum.

Her şeyden önce cemaatin bir mensubu olarak "sabetaycı" ve "sabetaycılık" isimlerini sevmediğimi, bunları anlamı çarpıtan yapma isimler olarak gördüğümü belirtmek zorundayım. Doğru kelime 'Yahudi asıllı' olmalıdır, neticede sabetaycılık bir Yahudi tarikatıdır; bu yüzden bu yazıda her iki terimi de kullanacağım. Günümüzde dini vecibeler eskisi kadar yerine getirilmiyor olsa da inançlar muhafaza ediliyor ve irk da bozulmamıştır (Sabetay Sevi Selanik'e 350 yıl önce sürülmüş olabilir ancak 50 yıl öncesine kadar evlilikler tamamen cemaat içinden yapılmıştır. Halen de cemaat içinden evlenenler Müslümanlarla evlenenlerden çok daha fazladır. İnancımıza göre bir müslümanla evlenmek dinsizlik ve kirlenmişliktir). Dini vecibeleri farklı ölçülerde yerine getirenler hala önemli sayıda olsa da Ilgaz Zorlu'nun ifade ettiği elitist ve zengin sabetaycıların sabetaycı olmayı bir 'farklılık' anlamına indirgediğini ve laikliğin bir din haline gelmekte olduğunu kabul ediyorum; bu ikinci olgu da Museviliğe tepkiden çok islama ve Müslümanlığa karşıtlıktan kaynaklanıyor.



Sabetaycı Yapılanma



ÜNIVERSITE: Ülkemizin hemen bütün önemli üniversitelerinin rektörleri Yahudi asillidir. Bu da başörtüsünün neden siyasal islamın simgesi olduğu aldatmacasıyla çarpıtıldığını, rektörlerin neden yeni hükümete böylesine şaşırtıcı bir çıkışta bulunduklarını açıklıyor zannederim. YÖK başkanı Kemal Gürüz, İstanbul üniv. rektörü Kemal Alemdaroglu ve medyatik yardımcısı Nur Serter, Koç üniv. Rektörü Seha Tiniç, Galatasaray üniv. Rektörü Erdoğan Teziç, Bilgi üniv rektörü Lale Duruiz ve eski rektör İlter Turan, Boğaziçi üniv. Rektörü Sabih Tansal ve eski rektör Üstün Ergüder, Işık üniv. Rektörü B. S. Yarman, Marmara üniv. Rektörü Tunç Erem Sabetaycı (Yahudi asilli)dır. Medyada çok görülen ve kanaat önderi olarak sunulan Asaf Savaş Akat ve esi Nilüfer Göle, Eser Karakaş, Ahmet İnsel, Taner Berksoy, Kenan Mortan gibi hocalar ve medyada ismi çok geçen hukuk profesörlerinin çoğunluğu sabetaycıdır. Nasıl Sisli Terakki ve Feyziye Işık Mektepleri cemaatin ortaöğrenim okullarıysa Işık ve Bilgi üniversiteleri de yükseköğrenim kurumlarıdır.

ORDU: 28 Şubat'ın mimarı olan ve laiklik ve Atatürkçülük konusunu şaşırtıcı üsluplarda dile getiren Çevik Bir, Doğu Aktulga, Doğu Silahçıoğlu ve Yalçın Işımer (GATA'nin açılışında 'belleyeceğiz' konuşmasını yapan pasa) Yahudi asillidir. Yalçın Pasa ayni zamanda masondur.Ordu, cemaatin dışişleri kadar olmasa da oldukça güçlü olduğu bir kurumdur, çeşitli dönemlerde genelkurmay başkanına kadar her düzeyde paşalarımız oldu. Halen de Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman cemaatimiz mensubu her seviyede bir çok general ve kurmay subaylarımız bulunuyor. Terfilerde ve atamalarda cemaat mensupları gözetilir, harp okulları ve sınıf okullarına mutlaka yeterli sayıda öğretmen gönderilmesine dikkat gösterilir. ASAL'da her zaman birileri bulundurulur; eğer ayni yüksek gelir düzeyine sahip aileler arasında bir araştırma yapılsa Sabetaycı olanların Müslüman Türklere göre çok daha rahat yerlerde askerlik yaptıkları görülecektir. Bir diğer nokta askeri alımlardır: ordunun alim yaptığı ekipman ve silah tüccarları/aracıların önemli bir bölümü Sabetaycı yada Sabetaycı bağlaşığıdır. Ordu içindeki Sabetaycı yapılanmanın gücüne örnek olarak Oyak şirketi olan Renault MAİS'in son üç genel müdürü Ateş Ünal Erzen, Onur Baytok ve İbrahim Aybar'ın ve Aselsan'ın genel müdürü Necip Kemal Berkman'ın Sabetaycı olduğu örneğini verebilirim. Oyak grubu sabetaycıların yoğunlukta olduğu ve terfilerin çoğunlukla cemaat içinden gerçekleştiği bir gruptur.

SIYASET: Tansu Çiller ve esi Özer Uçuran, Rahşan Ecevit (her iktidar döneminde ve özellikle 1974'te cemaatin devlet içinde güçlenmesini sağlamış çok önemli bir isimdir), Erdal İnönü’nün esi Sevinç İnönü (Sohtorik'lerden), DTP'nin başına geçirilen Mehmet Ali Bayar, İsmail Cem (dedelerinden biri hahamdır), Kemal Derviş, Şükrü Sina Gürel, Bülent Tanla, Sefa Sirmen, Hüsamettin Özkan’ın dünürü Erdoğan Alkın, Cem Uzan’ın esi Alara Koçibey, Altan Öymen, eskilerden Haluk Bayülgen, Barlas Küntay, Hayrettin Erkmen, Ahmet Isvan Yahudi asillidir. Ayrıca komünizmin Türkiye'deki ilk öncüsü Mustafa Suphi, 80 öncesi komünist liderlerden Mehmet Ali Aybar ve Behice Boran, günümüzden Ercan Karakaş da sabetaycıdır. Cemaatte 'kendinden menkul bir mesih bozuntusu' olarak görülen Ilgaz Zorlu bu çekişmede Kapancılar adına çalışmaktadır (Zorlu'nun tüm ifşaatlarına rağmen hala öldürülmemiş olmasının bir sebebi bu, diğeri de ölümünün kamuoyunun ilgisini tamamen sabetaycılık konusu üzerine yoğunlaştıracak olması tehlikesidir). Cem Boyner'in YDH'si ve İsmail Cem'in YTP'si başarısızlığa uğramış birer Sabetaycı inisiyatiftir.

DIŞİŞLERI: dışişleri cemaatin is dünyasıyla birlikte en güçlü olduğu alandır. Dışişleri bakanlarımızın ve diplomatlarımızın önemli bir kısmı Yahudi asillidir. İsmail Cem, Şükrü Sina Gürel, İlter Türkmen, Emre Gönensay, Coşkun Kırca, Onur Öymen, Kaya Toperi, Zeki Kuneralp, Özden Sanberk, Yalım Eralp, Filiz Dinçmen Yahudi asillidir. Bu diplomatlar emekliliklerinden sonra medya tarafından uzman ve kanaat önderi olarak sunulmaktadır.

DİĞER BÜROKRASİ: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoglu, Merkez bankası eski başkanı Gazi Erçel, şimdiki Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı sekreteri Tacan İldem Yahudi asilli bürokratlardır. MİT müsteşarı olmanın şartı Sabetaycı yada mason olmaktır. Kendisi de mason olan Şenkal Atasagun'un (babası bir generaldi) selefleri olan Ziya Selışık, Fuat Doğu ve Sönmez Köksal vs. masondurlar. Hiram Abas da masondur. 12 Eylül yönetimi tarafından kendisine MDP'nin kurdurulduğu orgeneral Turgut Sunalp 80 öncesinin kontrgerilla örgütü Ergenekon'un başıdır ve aileden masondur.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ: ÇYDD ve ÇEV tamamen Sabetaycı inisiyatifle kurulmuş sivil toplum örgütleridir. ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Atatürk'ün bir araç olarak kullanılması amacıyla cemaat tarafından kurulmuştur. Üç onur kurucusundan biri Kapancılar kolundan Münci Kapani'dir ki diğer iki onur kurucusundan da en az birinin cemaatten olduğunu sanıyorum, ayrıca derneğin 1. numaralı kurucusu kayıtlarda Hıfzı Veldet Velidedeoğlu olarak geçer ki kendisi sabetaycıdır. Gazeteciler Cemiyetinin son iki başkanı Nezih Demirkent ve Nail Güreli Yahudi asillidir. TÜSIAD da yarı Yahudi inisiyatifli bir kurumdur. YASED başkanı Faruk Yöneyman da sabetaycıdır. Cemaatin en güçlü ve kamuoyunu yönlendirmede en çok umut bağlanan sivil toplum örgütü TESEV'dir ki 16 yönetim kurulu üyesinden benim tanıdığım su isimler Yahudi asillidir: Özden Sanberk, Yılmaz Argüden, Can Paker, Üstün Ergüder, İlter Turan, İlter Türkmen, Ersin Kalaycıoğlu. Ayrıca Yahudi olan İshak Alaton da (İshak bey'in diğerlerinin aksine nüfus kağıdında da Musevi yazar, yani Sabetaycı değildir) bu vakfın yönetim kurulu üyelerinden biridir. Bu tür sivil toplum örgütleri kurulurken, yönetime adam seçerken ne olur ne olmaz diyerek kadronun tamamen Sabetaycı olmamasına özen gösterilir. Diğer üyeler mason localarının Sabetaycı olmayan üyelerinden, aparat diyebileceğimiz bağlaşıklardan ve sempatik isimlerden seçilir. Ahmet Salih İlkorur gibi Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın merhum büyük üstadı Sahir Talat Akev de sabetaycıydı (yerine geçen Demir Savaşçın kendisi gibi Sabetaycı olan Can Ataklı ' nın kayınbiraderidir). Mimar Sinan Locası’nın eski üstadı muhteremi Reşat Atabek, yine üstadı azamlardan Cumhur Ferman da sabetaycılardandır. Masonluk bugün cemaatin organize olmasında çok önemli bir işlev görürken sivil toplum örgütlerimiz de medyayla birlikte kamuoyunun istenildiği yönde oluşturulmasına hizmet etmektedir.

BASIN: Cumhuriyetin kurulusundan beri Türkiye'de basın Sabetaycı güdümlü olmuştur. Ahmet Emin Yalman, Sedat Simav, Haldun Simav, Abdi İpekçi, Zekeriya Sertel Yahudi asillidir. Sabah ve ATV'nin sahibi Dinç Bilgin Yahudi asillidir. Bu grubun hemen bütün önemli isimleri Yahudi asillidir; Güngör Mengi, Ruhat Mengi, merhum Gülçin Telci, Murat Birsel, Okay Gönensin, Levent Tüzemen, İlker Sarier, Sedat Sertoğlu, Ercan Arıklı vs. NTV’ nin sahibi Ferit Şahenk (Doğuş grubu) Yahudi asillidir (NTV bugün cemaatin Can Paker ve TESEV güdümlü programlarla kamuoyunu yönlendirdiği en önemli TV’dir). Dünya gazetesinin kurucusu Nezih Demirkent ve genel yayın yönetmeni Osman Arolat sabetaycıdır. Milliyet, Hürriyet, Radikal, Posta, Kanal D ve CNN Türk’ün sahibi Doğan grubu ve Aksam, Show TV ve Cumhuriyet'in % 40 hisse sahibi Çukurova grupları da iş Dünyası bölümünde anlattığım gibi cemaat bağlaşığıdır. Vatan gazetesi eski Sabah çalışanları tarafından çıkarılmaktadır, sabetaycıdırlar. Medyamızın önemli simaları olan Nuri Çolakoglu, Güneri Civaoglu, Mehmet Ali Birand, Can Ataklı, Ali Sirmen, Gülgün Feyman, Umur Talu, Aziz Üstel, Nazlı Ilıcak, Cengiz Çandar, İlnur Çevik Yahudi asillidir. Mehmet Barlas da esi Canan Barlas (Can Paker'in kardeşi) dolayısıyla cemaatle akraba ve kraldan fazla kralcıdır. Murat Belge Sabetaycı Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun yeğenidir. İletişim yayınlarını kurarken arkasındaki finansör Sabetaycı Osman Kavala'ydı. Hep basındaki Sabetaycı yazarlardan bahsedilir ama Zeynep Göğüş ve Mehmet Altan gibi eşleri Sabetaycı olan yazarlar unutuluyor. Gazeteler ve televizyonlarda toplumu yönlendirmek için kanaat önderi olarak sunulan kimseler arasında sabetaycılar ağırlıktadır ve is dünyasının genelinde olduğu gibi Sabetaycı birilerini çalıştırmak bir medya kurumunun başarısı için olmazsa olmaz bir parametredir.

İŞ DÜNYASI: Koç Grubu ve Çukurova Grubunun üzerinde hem büyüklükleri hem de yapılarının ilginçliği sebebiyle özellikle duracağım. Akkök grubunun sahibi Dinçkök'ler, Şahenk'ler (Doğuş grubunun sahibi olan bu ailenin Ayhan Şahenk vakfı’nın logosu Davud yıldızının stilize edilmiş halidir), Eczacıbaşı’lar, Koçman'lar, Cem Boyner, Tekfen'in sahiplerinden Feyyaz Berker, Feyyaz Tokar, Bezmen'ler, Edin'ler, Özgörkey'ler, Atabek'ler, Dedeman'lar, Merzeci'ler, Kurttepeli'ler, Sahap Kocatopçu, Ömer Çavusoglu, Ahmet Kozanoglu, Ali Üstay, Arman Kırımlı, Alp Yalman, Faruk Süren, Nur Akgerman, Mehmet Üstünkaya, YKM'nin sahibi Tan ailesi, Feyyaz Tokar, İbrahim Betil, Akın Öngör, Kahraman Sadıkoğlu, Henkel'in yönetim kurulu başkanı Can Paker, Siemens'in yönetim kurulu başkanı Zafer İncecik, STFA’ nin kurucularının manevi oğlu Eser Tümen (CNN Türk’te çalışan kızı Esra Tümen Raif Dinçkök'le evlenmek üzere) ve torunları Taşkent’ler Yahudi asillidir. İs Dünyasının önemli aileleri içinde güçlenmek, bağlaşık oluşturmak ve güvenlik sübabı kabilinden çocuklarını Sabetaycı ailelerin çocuklarıyla evlendirmek, Sabetaycı ve mason profesyoneller çalıştırmak (uluslararası şirketlerde dahi masonluk ve sabetaycılık yükselmede etkilidir) çok önemlidir; Koç'u büyüten işadamlığından çok yahudiler ve sabetaycılarla bağlaşık kurmuş olmasıdır. Cemaat mensupları her kurumda olduğu gibi iş dünyasında da birbirlerini tutar, birbirlerine is verir, birbirlerinden alışveriş eder (otomobil bayisinden insan kaynakları danışmanına kadar), cemaat arasından çıkan yetenekli gençlere çeşitli imkanlar sunar, mutlaka bir yerlere getirir, örneğin Can Paker'i Henkel'in başına geçiren Alber Bilen'dir, Uğur Bayar'ın Özelleştirme İdaresinin başına geçirilmesi, İsmail Cem'in 80 öncesi TRT genel müdürlüğüne atanması bu türden nepotizm, kayırma ve kadrolaşmaların siyasetteki izdüşümlerine örnektir. Talat Halman'ın Erendiz Atasü'yü itelemesi dahi bu tür bir pazarlama örneğidir. Bir ilginç not: bugün Türkiye'nin neredeyse bütün büyük müteahhit şirketlerinin sahipleri Yahudi asillidir yada akrabalıkları vardır. Sadece bir kaç örnek: Alarko'nun sahiplerinin Yahudi olduğunu herkes biliyor. Tekfen (Feyyaz Berker), Enka (Sarik bey Yahudi asilli değil bildiğim kadarıyla ama Sisli Terakki mezunudur ve kızı Zeynep Keyman bir sabetaycıyla evlidir), STFA (Eser Tümen ve torun Taşkent’ler sabetaycıdır ki bunlardan Nur Taşkent yakın zamana kadar Sabetaycı Dedeman'lardan Özlem Önal'la evliydi).

Gazetelerde çıkan ve Hazine yada BDDK tarafından doğrulanan İsviçre bankalarında Türklere ait 65 milyar dolar olduğu haberini size biraz açayım: işin içinde olduğum için biliyorum ki bu paraların büyük kısmı cemaatimiz mensuplarınındır. Bu topraklarda yapılan ticaretle ele geçen paranın çeşitli yollarla bu toprağın dışına kaçırmanın güdüsü de güven yada ekonomik istikrarsızlığa tepkiden öte 'Türkiye'li değil Türkiye'de yasayan bir sabetayist' hissetmekten ileri geliyor. Ekonomi istediği kadar iyiye gitsin, o servet buraya gelmez.

KOÇ Grubu: Vehbi Koç Müslüman Türk'tür. Peki acaba şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin çoğunluk Yahudi asilli olmasının (örneğin şimdiki Koç Holding'in CEO'su Bülent Özaydınlı -orgeneral İrfan Özaydınlı'nın oğludur-, Mehmet Ali Berkman, Tuğrul Kutadgobilik, Arçelik'in genel müdürü Nedim Esgin, Hasan Bengü , Mehmet Ali Neyzi, Mehmet Barmanbek Yahudi asillidir, Tofaş'ın eski CEO'su Jan Nahum ise Ishak Alaton gibi 'resmen' yahudidir. Sabetaycı Orhan Pamuk'un babası Gündüz Pamuk da Koç'ta çalışmış ve Aygaz'ın genel müdürlüğünü yapmıştır) tek sebebi yukarıda anlattığım bağlaşık mantığı mıdır? Simdi Koç ailesinin yapısına bakalım. Bu örneği Sabetaycı ailelerin akrabalık ilişkilerine güzel bir örnek olmasından dolayı biraz geniş tutacağım. Bir başka güzel örnek için İsmail Cem'in ilişkilerini anlatan kitabi okuyabilirsiniz. Vehbi Koç'un esi Sadberk hanim, Vehbi bey'in teyzesinin kızıdır. Sadberk hanım’ın baba tarafından kuzeni Hürriyet'i kuran Sedat Simavi'dir. Sedat Simavi, Hürriyet'i kurarken bütün sermayeyi Koç'un ortağı Eli Burla sağlamıştır (Aydın Doğan’ın Milliyet'i Ercüment Karacan'dan almasına aracılık eden de yine Koç olmuştur). Sadberk hanim, Sadullah-Nadire Aktar çiftinin ikinci çocuğudur. Birinci çocukları Adile Hanim, Akfil'in kurucusu Ihsan Mermerci'yle evlenmiştir. Oğul Rahmi Koç Çiğdem Meserretçioglu'yla evlenmiş, bu evlilikten Mustafa, Ömer ve Ali Koç doğmuştur. Çiğdem Meserretçioglu yine İzmir’in eski çok zengin ailelerinden sanayici ve armatör Avni Meserretçioglu ile esi Suat hanım’ın kızıdır. Çiğdem hanim, Rahmi Koç'tan sonra Erol Simavi'nin oğlu Günaydın’ın sahibi Haldun Simavi'yle evlendi. Mustafa Koç, İzmir’in ünlü zenginlerinden İzmir Yün Mensucat’ın sahibi olan Giraud'larin kızı Carolina ile evlidir. Suat hanim ünlü armatör Kemal Sadıkoğlu'nun kız kardeşidir. Armatör Sadikogullari'nin kızlarından Varlık hanım, Alp Yalman'la, Berna hanım Bilderbergli Feyyaz Tokar'la, Rabia hanım Çapamarka'nin sahibi Vecdi Çapa'yla, Esin hanim ise Milliyet Gazetesi yazarlarından Yılmaz Çetin er’le evlenmiştir. Meserretçioglu çiftinin Çiğdem hanım’ın dışındaki diğer iki çocuğundan biri olan Güldem hanim da, İpragaz’ın sahibi Yücel Kurttepeli'yle evlidir (Koç.net şirketi Ali Koç'un Emre Kurttepeli'nin kurduğu Forsnet'i satınalmasıyla kurulmuştur, Kurttepeli daha sonra Mynet'i kurdu).

Dolayısıyla Koç ailesinin bugünkü üçüncü neslinde hem anne hem baba tarafından Yahudi kani vardır. Bir yanlış anlamaya sebep olmamak için Rahmi beyin cuma namazlarına giden bir Müslüman olduğunu söylemeliyim; bunun takiyye olmadığını düşünüyorum. Oğulları da Yahudi inancında olmayabilirler ancak kanbağından ve aile geleneğinden dolayı Sabetaycı etkisi ve bağlaşıklığı hayatlarında her zaman önemli bir parametredir. Koç tarafından büyütülen Aydın Doğan da bu bağlaşık mantığını uygulayarak büyümüştür, en önemli tepe yöneticisi Imre Barmanbek de sabetaycıdır.

ÇUKUROVA Grubu: Karamehmet ailesi Müslüman Türk'tür. Ancak eğer benim bildiğim Eliyesil'lerle ayni aile ise esinin gelmekte olduğu aile Yahudi asillidir. Ağabey Samsa Karamehmet'in kızı Show TV'nin genel müdürü Zeynep Karamehmet de bir Sabetaycı olan Fırat Gönenç'le evlidir. Çukurova Holding'in yönetim kurulunun aile dışındaki üyeleri üç kişi haricinde sürekli değişir: Osman Berkmen, Sezer Birgili ve Sadi Gücüm. Bu üç kişi de sabetaycıdır.. Grubun çok sayıdaki Sabetaycı profesyonelleri arasında Nejat Yalim, Bülent Ergin ve Melih Araz'i da saymalıyım. Çukurova’nın Türkcell’deki ortakları Murat Vargı ve Kavala ailesi de sabetaycıdır. Türkcell’in eski genel müdürü Cüneyt Türktan, finans müdürü Tokay'lardan Ekrem Tokay ve Digiturk genel müdürü Ertan Özerdem de sabetaycıdır. Çukurova’nın borçlarına karşılık (İsviçre’deki paraları borcunu ödemeye yeter de artar bile) devlete değerinin 25 katına kakalamaya çalıştığı A-tel'deki ortağı ise (Sabah’ın sahibi ve ortağı Çukurova gibi banka hortumcusu) Sabetaycı Bilgin ailesidir. Çukurova grubunda da Koç grubu gibi Sabetaycı etki çok güçlüdür. Bu grup 80 öncesinde altın kaçakçılığı, sonrasında da yedek parça kaçakçılığı, lisanssız Caterpillar parçası üretimi (Mehmet Emin Karamehmet bu nedenlerle iki kez yurtdışına kaçmak zorunda kaldı), banka hortumlaşmak, yurtdışına para kaçırmak, İsviçre’deki şirketleri aracılığıyla vergi vermemek (KDV'den bahsetmiyorum) -ki is dünyamıza bu İsviçre manevralarını sevdiren o oldu-gibi hukuksuz eylemleriyle is dünyamizin yolsuzluktaki öncüsüdür. Karamehmet son 15 yildir devletle islerini Güneş Taner aracılığıyla yürütürdü. Türkcell’in değerinin bu kadar artmasına sebep olan GSM ihalesinin iki yıl geciktirilmesinin altında Taner'in imzası vardır. Bilin bakalım Güneş Taner'in kimligi nedir? Bildiniz; sabetaycıdır.

CEMIYET HAYATI: İstanbul sosyetesinin motoru ve trend belirleyicisi Sabetaycı zenginlerdir: trendy yerler (Ayse Kapanci ve Ayla Sevand'in açtığı yerlerin her zaman tutulması), alışveriş mekanları (Akmerkez'in bu kadar popüler olması), antikacılık (Rafi Portakal ve Tuncay Artam'in elindedir), emlak geliştirme (Alkent, Edin'lerin Kemer Country'si) vs.. Cemaat, tutmasini istediği isletme için mutlaka gerekli sirkülasyonu sağlar ve çekim merkezi yapar. Cem Boyner'in banka sahibi olmamasına rağmen Advantage Card'ı tutundurmayı başarmasının sebebi budur. Bugün Alem Dergisi’nin herhangi bir sayısını elinize alırsanız içindeki isimlerden belki yarısının Sabetaycı olduğunu görürsünüz. Bu dergiyi çıkaran sabetay bağlaşığı Çukurova grubunun Show TV'de İpek Tenolcay ve Cemil İpekçi gibi Sabetaycı ünlülere yaptırdığı programlara yer vermesi, toplum ahlakına zarar veren Televole'yi yayınlaması, 900'lü hatları reklam etmesi (toplum ahlakini bozan 900'lü hatları Türkiye'ye getiren Sabetaycı Oğuz Özerden'dir ki Sabah’ın sahibi Bilgin grubunun himayesinde olup bu isten kazandığı paralarla cemaatin Bilgi üniversitesini kurmuştur),

Sanıyorum derin devlet yada derin irade denen şeyin ne olduğunu, bazı kimselerin laiklik anlayışının neden rasyonelin ötesine geçtiğini, başörtüsü sorununun gerçek nedenini, Çevik Bir'in 28 Şubat çıkısını ve sonrasında neden Sabah gazetesince cumhurbaşkanı adayı olarak lanse edildiğini, genelkurmaydaki Hasan Tahsin Harekat Odasına neden bu adin konduğunu (Hasan Tahsin -Osman Nevres- bir sabetaycıydı ve düşmana ilk kursunu onun attığı Sabetaycı basın tarafından uydurulmuştur ancak bunun gerçek dışılığı sonradan kanıtlanmıştır), eski dışişleri bakanı Coşkun Kırca’nın açık İslam karşıtlığı ve din eğitimi hakkındaki çirkin söyleminin altında yatanları, Can Paker'in neden Protestan bir İslam talep ettiğini, Mina Urgan’ın kitabında neden Necip Fazıl ve Yahya Kemal'den aşağılamayla söz ettiğini, özünde bir Sabetaycı hareket olan Yeni Türkiye Partisi'nin kuruluş aşamasında Asaf Savaş Akad ve Bülent Eczacıbaşı gibi insanların medyatik desteklerini, rektörlerin ve bazı askerlerin kökeni Atatürk'e bağlılıkmış gibi görünen anlaşılmaz çıkışlarının gerçek sebebini biraz olsun anladınız; tek bir cevap: bu kişiler Yahudi asillidir ve cemaatin elitlerinin (hayati kurumlardaki organizasyon gücünden müteşekkil) derin iradesi uyarınca Türkiye'yi tedricen de-islamize etmek istemektedirler.

Cemaatimizin içinde ülkesini seven insanlar çoğunluktadır, cemaatimiz Halide Edip, Haldun Dormen, Sertap Erener, Mustafa Denizli gibi değerli insanlar yetiştirmiştir, işadamlarımız da bir çok insana istihdam sağlıyorlar, vergi ödüyorlar. Bir grup muhteris elitist yüzünden cemaatimizin adi karalanamaz; S.B.T.A.I. olarak tepkimiz de bu grubadır. Kendimi bir Müslüman Türk kadar Türk hissederim, dostlarımın arasında çok sevdiğim Müslüman kardeşlerim var, bugüne kadar da hiç birinden kimliğimden ötürü en küçük bir incitici tavır görmedim. İsyanım cemaatimizin adini kötüye çıkaran, Türkiye'yi sömüren muhteris elitistleredir. Türkiye Yahudilerin huzurla yasadığı bir ülke olmuştur; Müslüman halkın 500 yıllık hoşgörüsüne ihanetle onu Orhan Pamuk'un sözlerinde ifadesini bulduğu bir Yahudi devleti haline getirmeye kalkmak ihanettir, şeytanlıktır.

BBG YARISMALARI: Bu programın yapımcısı olan Senkron TV'nin sahiplerinden sabetaycı Levent Altınay 4 yıl önce Tele kulak skandalına bulaşmıştı. Altinay birçok ünlünün telefonunu dinletip para sızdırmış, ayrıca Gök kafes projesine karsı çıkan Oktay Ekinci ve Perihan Maden’in telefonlarını dinleterek Mustafa Süzer'e taşeronluk yapmıştır.

BBG yarışması 'ayarlanmış' bir yarışmadır. Düzenlenen 5 yarışmanın galipleri Sabetaycılar ve Ermenilerdir. Bu programı sunan Öykü Serter, Doğa ve yarışmacı iken daha sonra program kadrosuna dahil edilen Kaan, İdil ve Cüneyt de sabetaycıdır. Buna benzeri bir "ayarlanmış" yarışmanın sabetaycı Keriman Halis'i dünya güzeli seçmek için yapıldığı söylenir .

Programın ilk iki yarışması bilindiği gibi sabetay bağlaşığı Karamehmet'lerin Show TV'sinde yapilmisti; bu grupla ilgili olarak önceki yazımda bilgi vermiştim. Son üç yarışmanın yapıldığı Star TV'nin sahibi Cem Uzan'in ilk esi sabetaycı Feyyaz Berker'in, ikinci esi sabetaycı Renç Koçibey'in kızıdır; her ne kadar sevilmese de bir bağlaşıktır (sabetaycı olduğunu söyleyen de var) ve tele kulakçı ve sabetaycı Senkron TV ile işbirliği yapmıştır. sabetaycı Can Atakli'nin Star'a alınmasının sebebi de geçen yazımda belirttiğim gibi maşrık-i azam Demir Savasçin'la akrabalığıdır. Ayarlanmışlık derken Kral TV'nin müzik listelerinde bir zamanlar Yeşim Salkım’ın (Hakan Uzan'dan boşanmadan önce elbette) nedense haftalarca birinci olduğu zamanları hatırlatırım.

ECZACIBAŞI AİLESİ: Eczacıbaşı ailesi 1924 mübadelesi öncesi yerleşik sabetaycılardandır. Nejat Eczacıbaşı’nın esi Beyhan Eczacıbaşı’nın babası İttihat ve Terakki'nin beyni ve 33. dereceye yükselmiş bir mason olan Rahmi bey de sabetaycıydı. Bülent Eczacıbaşı’nın esi Oya Hanım ve kardeşi Faruk Eczacıbaşı’nın esi Füsun Hanım da sabetaycıdır. Özal kardeşler sabetaycı değildir ama Turgut Özal’ın esi Semra (Yeginmen) hanim sabetaycıdır, Muharrem Berk'in yeğenidir, kardeşi Mehmet Yeginmen de sabetaycı Kavala grubunun adami olmuş ve savunma ihalelerinde yolsuzluklara bulaşmıştır. Mesut Yılmaz’ın kendisi değil (akrabası Mehmet Kutman'in sabetaycı olduğunu geçen yazımda belirtmiştim) ama esi Berna (Müren) hanim cemaat çevrelerinde sayılan Semra Özal'in Anap'in muhafazakâr kanadına hasmane tavır almasının ve 1991'deki Anap genel başkanlık yarısında Akbulut'a karsı şiddetle Mesut Yılmaz’ı destekleyip esini Yılmaz’a üstü örtülü destek vermeye zorlamasının sebebi iste bu sabetaycılık bağıdır.

ANADOLU YERLEŞTİRİMLERİ: 1924 mübadelesinde ülkeye gelen 1,5 milyon dolayında insanin 20,000'i sabetaycıdır ve bu insanlar diğer mübadiller gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerine yerleştirilmiştir. Bu yerleşimleri ve mübadele öncesi yerleşim yerlerini biliyoruz dolayısıyla Rahşan Ecevit'in "Sebinkarahisar'liyiz", Tansu Çiller'in "Muğlalıyız" Sahenklerin "Nigdeli'yiz", 1924 öncesi yerleşik bazı sabetaycıların "biz 150 yıldır Izmir'liyiz", "Selanik'li değil Kavala'liyiz" vs. sözlerine sadece gülüyoruz. Çıkıp açıkça "sabetaycı değiliz" diyebiliyorlar mı, dediler mi? Susuyorlar ya da Çevik Bir'in "bir tarafım Selanik, diğer tarafım Makedon" cevabi gibi kaypak bir cevapla bırakıyorlar.

NTV: NTV, cemaatin derin iradesinin en önemli kamuoyu yönlendirme aracı olarak 'Türkiye'yi halka Müslüman bir ülke olmaktan çok bir kültür mozaiği olarak benimsetme' stratejisini en yoğun uygulayan televizyondur(Ferit Sahenk'in bu aşırılık ve temkinsizliğine yasasaydı babası izin vermezdi; Ixir ve Tansas fiyaskolarına simdi bir de bunu ekleyecek). Buna bir örnek de sabetay bağlaşığı Karamehmet'lerin Yapi Kredi Kültür'ünden vereyim; isin basındaki Enis Batur ana tarafından sabetaycıdır ve Yahudi Bilge Karasu'nun (II. Abdülhamid'e tahttan indirildiğini tebliğ eden gruptaki Emmanuel Karasu'nun oğlu) çömezidir. Bu kurumun birimlerine adini veren Kazım Taşkent, Vedat Nedim Tör ve Sermet Çifter sabetaycıdır.

MUSTAFA DENIZLI: Denizli'yi Altay'dan GS'a getiren kişi sabetaycı Alp Yalman’dır. Denizli'nin her iki esi de sabetaycıydı. Çok dindar bir sabetaycı olan Denizli'nin kızları göreceksiniz ya birer sabetaycıyla, en kötüsü de bağlaşık ailelerden birileriyle evlenecektir.(Vestel'in sahibi Zorlu'lar sabetaycı değildir.)

ÖZAL'IN PRENSLERI: 80'lerde "Özal’ın prensleri" olarak lanse edilip önemli görevlere tepeden inme getirilen Amerika eğitimli gençler Coşkun Ulusoy , Bülent Semiler ve Engin Civan (esi Amerikalı yahudidir, rüşvet alıp isini görmediği Selim Edes de kendisi gibi sabetaycıdır) sabetaycıdır.

MHP'YE DESTEK: Türkçülüğü dezislamizasyonun bir aracı olarak gören cemaatimiz bir yandan Tekin Alp (Moiz Kohen), Reha Oğuz Türkkan gibi kişilerle isin teorisine etkide bulunmaya çalışırken işadamlarımız ve bağlaşıkları (Has'lar, Dinçkök, Berker, Karamehmet, vs) aracılığıyla da bir kalkan ve "böl-yönet" aracı gördükleri MHP'yi finanse etmişlerdir. (Tunca Toskay hariç MHP'nin tepe kadrosunun sabetaycılıkla ilgisi yoktur, olmaları gerekmediği gibi kendilerine yapılan bağışların asil sebebini bilmeleri de gerekmiyordu).



Müslüman Türk halka buradan bir çağrım olacak. Bu şebekemsi yapı içinde sizin hiç kimsenin elinizden alamayacağı iki özgürlüğünüz bulunuyor; kime oy vereceğiniz ve paranızı nereye harcayacağınız; bunları doğru kullanırsanız ülkenizde bir şeyleri değiştirebilirsiniz... Superonline yerine ttnet kullanabilirsiniz, Henkel'in temizlik ürünlerini kullanmayabilir, Sabah almayabilir, Orhan Pamuk okumayabilir, Turkcell yerine Aycell kullanabilir, Garanti bankasi yerine baska bir bankayla çalışabilir, Migros, Tansaş, Akmerkez'den alışveriş etmeyebilir, Henkel (Yayla, Persil, Tursil, Vernel), Eczacıbaşı (Vitra, Artema, İpana, Selpak, Solo) gruplarının tüketim ürünleri yerine muadillerini alarak paranızla sabetaycı sömürücüleri beslemeyi bırakabilirsiniz. Medyada okuduğunuz ve seyrettiklerinizi yazan yada söyleyenin kim ve ne olduğunu düşünerek değerlendirebilir, yönlendirmelere karşı kendinizi koruyabilirsiniz. Kalite ve fiyat eşitleri arasında seçim yaparken tercih yaparak sabetaycı ve bağlaşık grupların ürünlerini almayınız.



Mehmet Emre Güreli: Sabetaycı Yapılanmaya Karşı Bilinç ve Tercihli Alışveriş İnisiyatifi Başkanı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar