2010-11-01

DÖVME YAPTIRMAK CAİZ DEĞİLDİR

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hadîs-i şerîflerinde: "İğreti saç takana da taktırana da, bedene dövme yapana da yaptırana da Allâhü Teâlâ lanet etsin." buyurmaktadırlar. (İğreti saç: Takma saç, perukadır.)

Dînimizde, vücûdun herhangi bir yerine dövme yaptırmak yasaklanmıştır.Dövme; vücûdun belli yerlerine meselâ eline, sırtına, bileğe, pazuya, yüz veya dudağa kalıcı şekilde işlenen nakışlara denir. Bu maksatla deriye iğne veya çuvaldız gibi sivri bir şey kan akıtacak kadar batırılır.

Deri altında meydana gelen boşluğa mürekkep veya kına v.s. basılır. Deri altında bunlar kuruyunca bir daha çıkmayacak renkli lekeler bırakır. Bu yolla bedenlerine arslan, kuş, çiçek vs. şekiller yaptıranlar vardır. Dînimiz bunu yasaklamıştır. Kadına da erkeğe de, yapana da yaptırana da haramdır.Âlimler dövme yapılan yerin necis olduğuna hükmederler.

Zîrâ orada akan kan hapsolmuş ve kurumuştur. İmkân olduğu takdirde giderilmesi gerekir. Yaralanma pahasına olsa da temizlenmesi vaciptir. Ancak ölüme sebep olacaksa veya uzvun zarara uğrayacağından korkulursa, olduğu şekilde kalması caizdir. Günâhından kurtulmak için tevbe yeterlidir. Bu meselede kadın ve erkeğin hükmü aynıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar