2011-10-20

ABD ORDUSUNUN İYONOSFERİ DEĞİŞTİRME PLANI

ABD ORDUSUNUN İYONOSFERİ DEĞİŞTİRME PLANI


CLARE Zickuhr, "NO HAARP" kampanyasının lideri, ARGO çalışanı ve Anchorage temelli amatör radyo operatörüdür. Gar Smith ise Earth Island Journal'in editörüdür. Zickhur ve Gar Smith'in HAARP projesiyle ilgili görüşlerini dikkatlerinize sunuyorum: 

"Şu anda Alaska, Gakona yakınlarında izole edilmiş Hava Kuvvetleri faaliyet alanında yapılanma altında olan Pentagon'un sırlarla dolu HAARP projesi, dünyanın en güçlü İyonosferik ısıtıcısını yaratmak için ilk adımı attı. Bilim adamları, çevreciler ve oranın yerlileri, dünyanın iyonosferine l gigawatt'tan (l milyar watt) fazla radyasyonlu güç verme kabiliyeti olan HAARP projesi vericilerinin, insanlara vereceği zarar, doğal hayata karşı oluşacak olan tehdit ve etkisi hemen ortaya çıkmayan çevresel etkileri daha da tırmandıracağı konusu ile ilgileniyorlar.

Hava Kuvvetleri ve Donanmanın katkılarıyla Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Işınlan Araştırma Projesi (HAARP), E'KCEDE, RED AIR ve CHARGE IV kod adlı aktif İyonosferik deneyler gibi, Savunma Dairesinin (DOD) az bilinen son serilerinden biridir.

DOD bakış açısıyla, HAARP iç yazışmaları 'çalışmanın en heyecan verici ve meydan okuyucu' bölümünün askeri amaçlar için İyonosferik işlemleri kontrol etmek olduğunu belirtir. Bu belgelere göre HAARP'ı destekleyen bilim adamları, sistemin 2.8-10 MHz'lik ışınını kullanarak iyonosferde delik açmak ve gökyüzünde geniş çaplı, şu an mümkün olduğundan daha. yüksek irtifalara odaklama yapabilecek elektromanyetik enerji kullanan 'suni bir lens yaratmayı' tasarlıyorlar. Isıtılacak minimum alanın çapı 50 km (31 mil) olacak.

İlk olarak 26 milyon $ yatırım yapılan 320 kw'lık HAARP projesi, 360 adet, 72 fit uzunluğunda, dört acreye kadar iyonosfere ulaşabilen, etkili ışımaya sahip, hedefe yönelik elektromanyetik enerji yönetir.

Dünyanın iyonosferi, gezegenin yüzeyinin 35 ila 500 mil üzerinde uzanan negatif ve pozitif yüklü (ektron ve iyon) partikül katmanından oluşmuştur. Projenin bir sonraki basamağı, HAARP'ı dünyanın en güçlü vericisi yapacak şekilde l .7 gigawatt'a (1.7 milyar watt) yükseltmektir. Projenin adının baş harfleri onun, dünyanın Aurora'sıyla ilgili deneyler
yapağını ima etse de, HAARP'ın halka açık belgeleri bu konudan hiç bahsetmez. Herhangi bir projenin yandaşları, genel olarak onu en büyük bilimsel çalışma olarak gösterme eğiliminde olsalar da HAARP, bu konuda inanılmaz derecede düşük profilde kalmıştır. Hatta Alaskalılar ve ülkenin diğer insanları da neredeyse bu proje hakkında pek birşey bilmiyorlar.


Halka, Deniz Araştırma Ofisi (ONR) tarafından dağıtılan, Kasım 1993 tarihli HAARP  Bilgi Dosyası'nda, Savunma Dairesi (DOD), bu projenin, haberleşmede 'siviller için şu an varolan kapasiteyi arttırmak ve önemli bilimsel gelişmeler sağlamak' için olduğunu belirtmiştir.

Bununla birlikte, Porto Riko, Norveç ve Alaska'da yüksek frekanslı olmayan ısıtıcıların ve bir önceki DOD deneylerinin, iyonosferin "daha iyi anlaşılmasını sağlamak" için yapıldığı söylenirken, Freedom of Information Act (FOIA)'dan alınan iç HAARP dokümanları, projenin amacının, iyonosferi aşırı derecede güçlü enerji ışınlarına tabi tutarak düzenini bozmak ve 'bu değişik duruma nasıl karşılık verdiğini ve nasıl üstesinden geldiğini' anlamak olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Halka dağıtılan bilgi dosyası, HAARP'ın, 'basit anlamda bilimsel araştırmalar yaptığını, potansiyel bir tehdit unsuru olmadığını ve askeri hedef anlamında bir değerinin olmadığını' anlatmaktadır. Bununla birlikte, hükümetin Porto Riko verici bölgesindeki İyonosferik deneyler sivil Ulusal Bilim Vakfı tarafından yönetilirken, Journal, HAARP üzerine yapılan deneylerin teklifinin Pentagon Deniz Araştırma ofisinden geçmesi gerektiğini öğrendi.

Journal tarafından ele geçirilen Şubat 1990 tarihli Hava ve Donanma Kuvvetleri dokümanı, HAARP projesi çerçevesinde yalnızca askeri deneyleri üstelemiştir. Bunlar; yüksek irtifada geniş miktarda HF enerjisi odaklayabilecek İyonosferik lens oluşturma, DOD amaçlan için İyonosferik işlemleri kullanma; Cruise füzeleri ve diğer alçak görünebilir füzelerin keşfi de dahil olmak üzere ufkun üzerinde uzun menzilde, HF / VHF / UHF'yi gözetim altında tutmak amacıyla kullanılabilen radyo dalga reflektörleri (aynalar) sağlamak için 90 km (56 mi!)'nin altında iyonizasyon katmalarını oluşturma işlemidir.

Bu belge ayrıca 'ısıtıcıyla iyonosferin bölgelerinin bilinçli bir şekilde, büyük mesafelerde (100 km veya fazlası-621 mil) değiştirilebilmesinin ordu perspektifinden bakıldığında oldukça çekici' olduğunu belirtmiştir.

HAARP'ın halka az mal olmuş amaçlarından birisi de, bir yandan Amerikan savunma iletişimini korumakken diğer yandan düşmanların global iletişim imkanlarını bozmak için yöntemler bulmaktır. Pentagon ayrıca HAARP'ın, Aşın Uzun Frekans (ELF) radyo dalgalarını kullanıp iyonosferi ısıtarak, derinlere batırılmış nükleer deniz altıların sinyallerini alıp alamayacağını bilmek istiyor.

ARCO'nun taşeron firması olan ve patentleri alan ARCO Power Technologies Inc. (APTI), HAARP'ı inşa etme sözleşmesini yapmıştır. ARCO, Bemard Eastlund tarafından icat edilen benzer bir İyonosferik ısıtıcının global iletişimi karıştırma, düşman füzelerini yok etme ve hava şartlarını değiştirme kabiliyetine sahip olduğunu iddia etmektedir.

ARCO'nun patentlerinden biri Alaska'nın mükemmel bir bölge olduğunu, çünkü 'bu icat için istenilen uygun irtifalara uzanan manyetik alan çizgilerinin dünyayı ancak Alaska'da ikiye böldüğünü belirtir.

HAARP yetkilileri, Eastlund'un icadıyla herhangi bir ilişkiyi yalanlarken; Eastlund, Ulusal Halk Radyosu'na gizli ordunun 1980'lerin  sonunda ortaya atağı kendi çalışmasını geliştirmeyi planladığını söyledi. Ve Microwave News'ın Mayıs/Haziran 1994 sayısında Eastlund kendi patentlerinin gerçekleşmesi için "HAARP" projesinin açıkça ilk adım olarak görüldüğünü söylemiştir.

HAARP'ın orduyla olan ilişkisi; ARCO'nun APTI'yi, E-System-'e satmasıyla birlikte daha da belirginleşti."Kaynak: HAARP Kıyamet Teknolojisi, Aydoğan Vatandaş, Timaş Yayınları, 2. Baskı  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar