2011-11-18

Atatürk Tanınmış GAY'ler (Eşcinseller) Listesine Kondu

Atatürk Tanınmış GAY'ler (Eşcinseller) Listesine Kondu


Belçika Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı kitapta Atatürk'e 'gay' denildi. Belçika, Atatürk'ü tarihin mühim eşcinsel ve biseksüel şahsiyetleri arasında saydı.

Belçika'nın Valon Bölgesi Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanarak okulların tamamında dağıtılan bir kitapçıkta Atatürk'e edepsiz yakıştırmalarda bulunuldu.

'Homofobie (eşcinsellik karşıtlığı) ile mücadele' adlı 144 sayfalık kitabın 105. sayfasında 'tarihteki meşhur eşcinseller veya biseksüeller' listesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün de isminin yer alması büyük bir rezalet olarak değerlendiriliyor.
Valon Eğitim Bakanı Marie Arena'nın inisiyatifinde hazırlanarak ilk ve orta dereceli okullardaki tüm öğrencilere dağıtılan kitapçıkla eşcinselliğin aslında 'kötü' bir şey olmadığı ve tarihte de başarılı olmuş birçok ünlünün eşcinsel olduğunun altı çiziliyor.


Zaman'ın konuyla ilgili görüşlerini almak üzere Valon Eğitim Bakanı Marie Arena'ya ulaşma girişimleri sonuçsuz kalırken, modern Türkiye'nin kurucusu olarak tanımladıkları Mustafa Kemal Atatürk'ü hangi kaynağa dayanarak bu tür bir listeye dahil ettikleri konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Standaard, konuya ilişkin haberinde modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ün de listede bulunduğunu ve Belçika'daki Türk büyükelçiliğinin konudan haberdar olup olmadığının netleşmediğini kaydetti. Avrupa'da eşcinselliğin yasal güvence altına alındığı ve eşcinsellere evlenerek çocuk edinebilme hakkının verildiği nadir ülkelerden birisi olan Belçika'da gençlerin çocuk denebilecek yaşta cinsellikle ve dolayısıyla aynı zamanda eşcinsellikle tanıştıkları ifade ediliyor.

Tarihte meşhur eşcinsel ünlüler listesinde Büyük İskender'den Sezar'a, Leonardo da Vinci'den 11. ve 15. yy'da yaşayan Katolik Kilisesi'nin ruhani liderleri Papa IX. Benoit ile Papa III. Jules gibi isimler dikkat çekiyor.

Kaynak: İnternethaber 14 Nisan 2007 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar