2011-11-04

Kış Gıdaları

Kış gıdaları


Kış aylarında gecelerin uzaması, soğuk ve yağmurlu günlerin çok olması sebebiyle insanlar, yaz aylarına nisbetle günün daha büyük bir kısmını evlerinde geçirmektedirler. Havaların da soğuk olması sebebiyle yağlı ve şekerli yiyecekler tercih edilmekte, acıkmadan yemek yenilmektedir. Kışın şunlara dikkat edilmelidir;
• C vitamini bol olan limon, portakal ve mandalina gibi turunçgiller başta olmak üzere, kış mevsimine mahsus sebze ve meyveler tercih edilmelidir.
•  Sofralarda marul, havuç ve kırmızı lahana gibi kış sebzeleriyle yapılan salatalar yer almalıdır.
•  Kış mevsiminde yağlı ve şekerli besinler çok fazla alındığından bu gibi yiyeceklerde dengeye dikkat etmelidir.
•  Kış mevsiminde güneşten yeteri kadar yararlanılamaması sebebiyle kemik ve dişlere lüzumlu olan D vitamini ihtiyacının karşılanması için güneşli günlerde yürüyüşlere çıkılmalı ve balık yemelidir.
•  Domates ve salatalık gibi yaz sebzelerinden uzak durulmalıdır.

Yeni yayınlardan e-posta ile haberdar ol!

Bu ay öne çıkanlar