2011-11-17

VEFATININ 150. YILINDA SULTAN ABDÜLMECİD VE DÖNEMİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU

VEFATININ 150. YILINDA SULTAN ABDÜLMECİD VE DÖNEMİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU
Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “VEFATININ 150. YILINDA SULTAN ABDÜLMECİD VE DÖNEMİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU” 18 Kasım Cuma günü Saat 10:00’da Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonda Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK’in açılış konuşmasıyla başlıyor.


Milli Saraylar Daire Başkanlığı misyonuna uygun bir şekilde ve tarihi sorumluluk gereği bünyesinde yer alan en önemli yapı olan Dolmabahçe Sarayı’nın ve yine bir çok diğer tarihi mekanın banisi olan Sultan Abdülmecid ile ilgili bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Program kapsamında Sultan Abdülmecid’in siyasi, kişisel özelliklerinin yanı sıra bu dönemde gerçekleşen tarihi açıdan önemli olaylar üzerine konusunda uzman isimler tarafından çeşitli bildiriler sunulacaktır.


Cuma günü saat: 14.00’de, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde, Dolmabahçe Sarayı başta olmak üzere Tanzimat dönemi saraylarının banisi ve öncüsü olan Sultan Abdülmecid dönemi ile ilgili başta Milli Saraylar Daire Başkanlığı envanterinde olmak üzere, Topkapı Sarayı, Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi ve M. Ömer Koç Koleksiyonundan eserlerden oluşan “Sultan Abdülmecid ve Dönemi Sergisi”nin açılışı yapılacak.

Ardından saat:15.00’de, Dolmabahçe Sarayı Camlı Köşk’te Sultan Abdülmecid’in ekonomik anlamdaki en önemli reformlarından olan “para” konulu “Son Dönem Osmanlı Paraları Sergisi”nin açılışı gerçekleşecek. Sergide, Sultan’ın adı ile anılan Mecidiye ve kağıt paralardan oluşan koleksiyonlar yer alıyor.

Günün sonunda ise saat: 20.30’da, Dolmabahçe Sanat galerisinde Sabastiano Brusco’nun vereceği piyano resitali ile son bulacaktır.
Cumartesi günü sempozyum oturumları 09.00-19.00 saatleri arasında Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonda devam edecektir.

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi www.millisaraylar.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar