2013-08-27

Red Bull'da kokain çıktı

redbull
redbull 


İçeriğinde kokaine rastlandığı için Red Bull, önce Almanya'nın dört eyaletinde raflardan indirildi, sonra Ürdün'de yasaklandı. Şimdi Hong Kong'ta da Red Bull'un farklı türlerinde bulunan kokain nedeniyle yasaklamalar başladı.

Türkiye'de satılan "energy drink" ile "sugar free" ürünlerinde de kokain bulundu.


Red Bull’un Türkiye temsilciliğinden alınan bilgide, yaklaşık 2 yıl önce üretimine başlanan Red Bull Cola’nın Türk piyasasında satışta olmadığı, Türkiye’de Red Bull’un sadece ‘energy drink’ ve ’sugar free’ isimli içeceklerinin satıldığı belirtilmişti. Ancak şimdi ‘energy drink’ ve ’sugar free’ Red Bull'larda da kokaine rastlandı.
ÖNCE ALMANYA VE ÜRDÜN YASAKLADI


Almanya’da Red Bull Cola kutularında ‘kokain maddesi belirtilerine rastlandığı’ bilgisinin ardından 4 eyalette yasak getirimişti. Red Bull Cola ise, içeriğin, ‘kokain içermeyen koka yaprağı özü’ olduğunu savunmuştu.

Ürdün Gıda ve İlaç İdaresi (JFDA), enerji içeceği Red Bull Cola'nın ithalatını yasaklayarak Ürdünlü distribütör firmadan ürünleri raflardan çekmesi talebinde bulundu.

JFDA Genel Müdürü Muhammed Rawashdeh, Jordan Times gazetesine yaptığı açıklamada, 'Almanya'da Red Bull Cola kutularında kokain maddesi belirtilerine rastlandığı' bilgisinin ardından, bu yönde bir karar aldıklarını söylemişti.

HONG KONG'DAN GELEN BİLGİLER RED BULL'U ZOR DURUMDA BIRAKTI
Şimdiye kadar sadece Red Bull Cola'da bulunduğu belirtilen kokain'in, Red Bull'un ‘energy drink’ ve ’sugar free’ çeşitlerinde de olduğu belirtildi.
Red Bull çeşitlerinin içeriğinde 0.1 and 0.3 mikrogram kokain olduğunu belirten Hong Kong Gıda Güvenliği Merkezi, içeceği raflarından kaldırmaya başladı.

TÜRKİYE DE DİKKAT ETMELİRed Bull Cola'nın Türkiye piyasasında satışı olmadığı için, yetkililerin içi rahattı. Ama şimdi, ülkemiz piyasasında da satışı olan enerji ve şekersiz çeşitleri nedeniyle Türkiyenin'de bu konuya dikkat etmesi gerekecek.

(internethaber.com)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar