2013-08-27

Suriye'de Kimyasal silahı yine MUHALİFLER kullanmışlar

Suriye
Suriye

Es-Sefir yazarı Muhammet Blut yazısında Suriye'deki saldırının amacının Suriye ordusunun ilerleyişini durdurmak olduğunu belirtti. medyaşafak.com sitesinden Hasan Sivri'nin çevirdiği bu dikkat çekici makaleyi paylaşıyoruz.
Muhammed Blut
Es-Sefir
Rusya kanıtlarını sundu, Batı ithamdan kaçınıyor, Obama istihbaratın devreye girmesini istedi.
Batılılar ve Amerika, Güvenlik Şurası önünde Suriye rejimini kimyasal silah kullanmakla suçlamaktan neden uzak durdular?
Arap kaynaklar, Batılı ve Amerikalı görevlilerin; kimyasal saldırı ile ilgili, resmi olarak ilan edilmeyen ama savaş sahası ve Guta bölgesini ilgilendiren uydu görüntüleri ve Rus belgeleri destekli bazı şeyler duymuş olabilecekleri üzerinde duruyorlar.
füze kimyasal
Rus heyet, önceki gün Güvenlik Şurasında belgelerle yaşananları aktardı. Toplantı süresince Amerikalılar, uydu görüntülerinde benzer sonuçlara -muhalif taraflardan atılan 2 füzeye- ulaştığından Rusların belgelerine karşılık başka belge sunamamış.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Beşşar Caferi, Rusların belgelerini destekleyecek kanıtlarla süratli bir şekilde Şam'dan New York'a gitti. Batı'nın, Suriye rejimini itham etmesi ve soruşturmaların genişletilmesini talep etmekle yetinmesi, Rusların önceki gün gece saat 01.53'te Duma'dan atılan 2 füzeye ait fotoğrafları, Güvenlik Şurasına teslim etmesine dayanıyor. Ayrıca Batılıların, kendilerine mahsus referanslarına başvurmadan Suriye Muhalif Koalisyonunun, Suriye hükümetine sorumluluk atfettiği yorumlara dayandıkları gözlemlendi.
Ruslar, kimyasal madde taşıyan el yapımı füzelerin, Zehran Alluş yönetimindeki 'İslam Tugayı'nın kontrolü altındaki bölgeden atıldığını söylüyorlar. Zehran Alluş yönetimindeki İslam Tugayı, Guta'daki en güçlü silahlı grup ve 25 bine yakın militana sahip. Arbin, Zemelka, Sekba, Kefbatn, Ayn Terma ve çevre bölgelere dağılmış haldeler. Suriye ordusunun şu ana kadar ki en büyük operasyonu olan ve başkentin eteklerinde gerçekleştirilen ''Kent Kalkanı'' hamlesine cevaben, biri eski mıntıka olan Cobar yakınlarında bir beldeye, diğeri de, Doğu Guta'daki Arbin ve Zemelka ortalarına isabet eden iki füze atıldı.
Suriye ordusunun topçu birlikleri gece saat 1 gibi militanların merkezlerini bombalamaya başlarken, sabah 6 gibi de tank konvoyu ve piyade birlikleri özel bir şekilde Cobar'a, muhalif ''Başkent Fetih Cephesi'' grubuna doğru harekete geçmişti. Bölgede 13 muhalif tabur, Suriye ordusuna karşı savaşmak üzere Nusra Cephesi komutasında bir araya geldi. Bu taburlardan bazıları şunlar: ''Harun Reşid, Hak Kılıçları, Muhacirin ve Ensar, Ebu Zer Gifari, Abbas bin Meryem, Sultan Muhammed El-Fatih, Şam Kalkanları, Cobar Şehitleri, Mecd el-Hilafe''


Kaynaklar, Cobar cephesinde savaşan ''Başkent Fetih Cephesi'' birliklerinin, gece saat 1'den sonra ve kimyasal saldırıdan hemen önce, Abbasiyin garajları yakınlarından, Faris El-Hori yolu sonlarına doğru çekilmeye başladığını, Ensar İslam birliklerinin ise Guta'nın en kalabalık bölgelerinden Duma'da toplandığını belirtiyor.
Meydan bölgesinden başkentin kalbine nüfuz etmeye ve başkentin güneyinde Hacer el-Esved ve Yalda'da bulunan Suriye ordusunu kuşatmaya çalışan Özgür Ordu'ya bağlı 2. ve 4. birlikler, Suriye ordusunun önleyici operasyonu ile durduruldu.
Füzelerin atılması ile gerçekleştirilen kimyasal saldırının ve teftiş komitesinin bölgeye girişinin talep edilmesinin, ağırlıklı olarak hedefinde, her şeyden önce Suriye ordusunun askeri operasyonlarını durdurması var.
Suriye İnsan Hakları örgütü Mirsad, Suriye ordu birliklerinin baskısının, Suriye Muhalif Koalisyonunun rejimi kimyasal silah saldırısı yapmakla suçladığı Guta'daki militanlara kadar ulaştığını aktardı. Mirsad, katliamda hayatını kaybedenlerin sayısının 170'e ulaştığını söyledi.
Muhammed Blut
Es-Sefir
_________________________________

Suriye'de daha önce de kimyasal silahlar kullanılmıştı. O zaman da muhalifler bu katliamları ESAD'ın yaptığını iddia etmişlerdi. Bölgeye giden Birleşmiş Milletler yetkilileri, yaptıkları incelemenin ardından Kimyasal saldırıları ESAD'ın değil Muhaliflerin yaptığını açıklamıştı. İşte o haberin videosu:


______________________________

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı el Nusra teröristleri daha önce ülkemizde ellerindeki sarin gazı ile yakalanmışlar ve basına yansımışlardı. İşte o haber:

Sarin gazıyla yakalanan 5 El Kaide militanı tutuklandı

sarin gazı kimyasal silah ile yakalanan beş el kaide militanı tutuklandı

ADANA
Evlerinde 2 kilo sarin gazıyla yakalanan 12 El Kaide üyesinden 5’i tutuklandı. Adana Emniyet Müdürlüğü, hafta başında El Kaide’nin Suriye’de örgütlü El Nusra Cephesi üyelerine yönelik Adana ve Mersin’de operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında militanların evlerindeki aramalarda, Kimyasal Silahlar Konvensiyonu tarafından yasaklanmış, vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felç meydana getiren bir tür gaz olan sarin bulunduğu belirtiliyor. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 12 kişiden 6’sı sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Önceki gün sabah adli mercilere sevk edilen 6 kişi saat 14.30’da cumhuriyet savcısına ifade vermeye başladı. Gece geç saatlere kadar süren ifadelerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 5’i tutuklandı, 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. El Kaide’nin El Nusra Cephesi, Suriye’deki en büyük üçüncü silahlı grup olarak biliniyor.
Zaman
2 Haziran 2013


_____________________________

Muhalifler yeterli gaz verememiş olduklarından olsa gerek, bir de cesetlere ayrıca şırıngalar ile kimyasallar enjekte ediyorlar.



________________________________________
 


Şam kırsalı kimyasal fitnesi.

 
Uzmanların kesin beyanları:

Kimyasal bomba atılan bir bölgeye 12 ile 36 saat arasında asla girilemez ,girmek için 4 ile 7 gün arasında beklemek gerekir. Kimyasal bomba atılan bölgeye koruyucu elbise ve gaz maskesi olmadan girmek mümkün değil. Cesetleri taşıyan ve yanlarında bulunanların hiç birinde elbise ve maske yoktu ayrıca bölgeye elbisesiz ve gaz maskesiz nasıl giriyorlar.

Şam kırsalı Madamiye beldesine de kimyasal bomba atıldığı teröristler tarafından belirtiliyor, bomba 10 km çapında bir alanda kesin tesirlidir artı birde rüzgarın esme faktörüyle bu alan genişleyebilir ,10 km sonra öldürmeyebilir fakat halsizlik kusma,baş dönmesi şeklinde kendini gösterir.

Madamiye beldesi ile Mezze arası 5 km ve Mezze de hiç bir şekilde kimyasal belirtisi ortaya çıkmadı ,Mezze halkı hayatını normal olarak sürdürüyordu.
 

El kaide denilen kuduz köpekler ve onların destekçileri sırf dış müdahale için kadın-çocuk-yaşlı demeden onlarca insanı katlettiler,bu şerefsizlerin insan hayatına verdiği değer budur, fitne, propaganda ve dış müdahale için gözlerini kırpmadan elleri titremeden katliam yapmak.

______________________________________

 
Suriye'de bataklığa batan ABD-İsrail ve müttefikleri, Suriye'de, örgütleyip kontrol ettikleri el kaide militanlarının/teröristlerinin kökü Suriye ordusu tarafından kurutulmadan önce, kendi emirleri ile el kaide'nin yaptığı kimyasal saldırıları bahane ederek, Suriye'ye NATO müdahalesini meşru göstermek istiyorlar. Zaten Büyük İsrail Projesi kapsamında işgal edilen Irak için de Kimyasal silah bahanesi kullanılmış ama sonra "Kimyasal silah yokmuş. Özür dileriz." denilmişti.

Şimdi BOP maskeli Büyük İsrail projesinin gerçekleşmesi için de, "Artık Muhtar bile olamaz" manşetleri üst üste atılırken, siyasi yasakları birden ABD büyükelçiliğinin ve ülkemizdeki Kripto yahudi örgütlenmelerin marifetiyle kaldırılan, kendisine logosu bile yahudi menorası olan bir parti kurulan, sağına-soluna, en kritık makamlara bile kripto yahudiler ve sabetayistler konulan Recep Tayyip Erdoğan'ı da basit bir maşa olarak kullanıyorlar...

Suriye'ye müdahale etmek için meşru bir sebep bulamasalar da Suriye'ye müdahale edecekler ve 3. dünya savaşının en son ve sıcak ve en kısa dönemine girecekler. Sonrası da tahmin ettiğimiz gibi olacak m, özellikle Tayyip'in vatana ihanetten idam edileceği tahminimiz tutacak mı, yaşayanlarımız görecekler...

| Mehmet Fahri Sertkaya
AkademiDergisi.com 



_________________________________________

Birleşmiş Milletler:
Suriye'de hem hükumet hem de muhalifler kimyasal silah kullanıyor 




Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarına Birleşmiş Milletler'den de bir açıklama geldi. Örgüt ülkede hem hükumet güçlerinin hem de muhalif silahlı güçlerin kimyasal silah kullanıyor olabileceğini kaydetti.
____________________________________________


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar