2014-03-29

Kırım Tatarları kültürel ve bölgesel özerklik istiyor

Kırım Tatarları kültürel ve bölgesel özerklik istiyor
Kırım Tatarları kültürel ve bölgesel özerklik istiyor
Kırım Tatar Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım halkının ulusal ve kültürel özerkliğini kurmak için yasal prosedür başlattıklarını açıkladı.

Çubarov, Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bugün düzenlenen Kurultay’da, “Kurultay’dan Meclis’e, tüm devletler ve özellikle de ulusal cumhuriyetlere sahip devletlerin hükümetlerine başvurması talimatını vermesini istiyoruz. Rusya Federasyonu ve Rusya’ya dahil cumhuriyetlerinin anayasalarını iyi inceledik ve onlardan Kırım Tatar halkına kendi kaderini belirleme hakkının sağlanmasını talep edeceğiz” dedi.

Altıncı Kırım Tatar Kurultayı’nın ikinci acil oturumu, bugün Bahçesaray şehrinde yapılıyor. Kurultay’a konuk olarak Tataristan Başkanı Rustam Minnihanov ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin katılıyor.

Kırım'da yaşayan Kırım Tatarlarının en yüksek temsil ve yürütme organı olan Kurultay için seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Seçimlere, Ukrayna’da yaşayan veya Kırım vatandaşlığına sahip tüm Kırım Tatarları ve aile fertleri katılabiliyor (Rusya'nın Sesi)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar