2014-03-29

Lavrov: Rusya’nın Ukrayna sınırını geçme niyeti ve bunda çıkarı yok

Lavrov: Rusya’nın Ukrayna sınırını geçme niyeti ve bunda çıkarı yok
Lavrov: Rusya’nın Ukrayna sınırını geçme niyeti ve bunda çıkarı yok

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Vesti kanalına yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna sınırını geçme niyeti ve bunda çıkarı bulunmadığını söyledi.

Batılı ülkelerin Ukrayna-Rusya sınırındaki durumun gerginleşmesine yönelik kaygılarını değerlendiren Bakan Lavrov şunları söyledi: “Ukrayna sınırını geçme niyetimiz ve bunda çıkarımız yok. Bir tek Ukrayna’daki soruna çözüm bulunmasına yönelik çalışmanın kolektif olmasını, batılı ülkelerin Ukrayna’daki zorbalıkları hasıraltı etmeye ve durumu yumuşak ton ve renklerde göstermeye çalışmalarının sona vermelerini çok istiyoruz. Batılı ülkelerin sorumluluklarını farkına varmalarını istiyoruz”.

Rusya Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada Ukrayna, Letonya, Almanya, İsviçre, Finlandiya, Belçika, Estonya ve Fransa temsilcilerinden oluşan ve Rusya’nın Avrupa kısmında Mart ayında gerçekleştirilen dört denetimin, Rusya’nın bildirimini yaptığı alan dışında, herhangi bir askeri faaliyet tespit etmediğini hatırlatmıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu daha ABD’li meslektaşıyla yaptığı görüşmede Moskova’nın Ukrayna’ya birliklerini göndermeyi planlamadığı konusunda güvence vererek meslektaşından durumu gerginleştirmeleri çağrısında bulunmuştu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar