2014-03-29

“Batı medyası, Ukrayna’da Sağ Sektör hakkında bazı gerçekleri gizliyor”

“Batı medyası, Ukrayna’da Sağ Sektör hakkında bazı gerçekleri gizliyor”
“Batı medyası, Ukrayna’da Sağ Sektör hakkında bazı gerçekleri gizliyor” 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı medyasının Ukrayna’daki olayları anlatırken Sağ Sektör hakkında bazı gerçekleri gizlediğini söyledi.

Lavrov, Rossiya-1 televizyonuna demecinde, “Bizim televizyonumuzun Yüksek Rada kuşatmasını gösterdiği ve Sağ Sektör ile Ukrayna parlamentosu temsilcileri arasında yaşananları ve sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde anlattığı o günlerde, o saatlerde Euronews’un bu olaylar hakkında tek bir kelime bile etmemesi ve Ukrayna’nın, sadece IMF’nin teklif ettiği kredi bağlamında üçüncü veya dördüncü haber olarak sunulması beni çok şaşırtmıştı” dedi.

Bir aydan fazla bir süredir Batılı ortaklara, Sağ Sektör ve radikallerden uzak durma sorunlarını sunduğunu ifade eden Lavrov, “Çok basit bir soru yönelttim: Durumu normalleştirmek gerektiğini kabul ediyorsanız, neden açık bir şekilde Sağ Sektör’ün ne olduğunu açıklamıyorsunuz? Aslında buna Svoboda Partisi de dahil. Bu partinin programında, yeni dünya düzeninin kurulması konusunda Nazi Almanya’sına destek politikasının ilan edildiği 30 Haziran 1941 tarihli bildirgeye atıfta bulunuluyor. Tüzüklerine göre bu, partinin halen uyduğu bir ilkedir” şeklinde konuştu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar