2014-03-27

'Casus yunuslar Rusya'nın eline geçti'

'Casus yunuslar Rusya'nın eline geçti'

Ukrayna'nın gizli casus yunus ve fok birliğinin Rusya'nın eline geçtiği iddia edildi. Ukrayna Ordusu 1970'li yıllardan beri yunus ve fokları casus olarak yetiştiriyor. Sovyetlerin parçalanmasının ardından 'casus yunuslar' Ukrayna'da kaldı. Casusluk eğitimi verilen yunuslar mayın araması yapabiliyor, belli hedefleri bombalıyor, ayrıca hedeflerindeki dalgıçlara başlarına takılan bıçak veya ateşli silahlarla saldırı düzenleyebiliyor.

Rusya’nın Kırım yarımadasında kontrolü ele geçirmesinin ardından, bölgedeki 193 askeri birlikle birlikte casus yunusların da Kremlin’in emrine girdiği belirtiliyor. Rus haber ajansı RIA Novosti, Kırım’da askeri eğitim verilen yunusların Rus Donanması’na yollanacağını yazdı. Haberde şöyle denildi: "Mühendisler şu anda yunusların su altında daha etkili kullanılmalarını amaçlayan yeni program için yeni malzemeler üretiyor. Yunuslar batan parçalar ve askeri teknik araçlarının bulunmasında kullanılacak. Ekipmanlarımız oldukça eski. Uzmanlarımız yeni cihazların üretimi üzerinde çalışıyorlardı. Ukrayna Deniz Kuvvetleri'nin yeterli imkanı yoktu. Bu yüzden birçok projeyi sonlandırmak zorunda kaldık. Rusya Deniz Kuvvetleri'nin bunu başaracağını umuyorum." 

007’LERİ ZAPTETMEK ZOR

Yunuslar son derece akıllı varlıklar ve Ukraynalı üstlerinin emirlerini kulak arkası ediveriyorlar. Geçen yıl Karadeniz’e salınan 5 casus yunus muhtemelen ‘aşk peşinde’ ortadan kaybolmuş ancak bir süre sonra geri dönmüşlerdi. Sovyetlerdeki eski bir anti sabotaj uzmanı olan Yuri Plyachenko bunun 007 yunuslarda zaman zaman görülen bir durum olduğunu söyledi. Plyachenko, “Eğer erkek bir yunus çiftleşme döneminde dişi yunusu görürse, peşine düşer. Ama bir hafta kadar sonra geri döner” dedi.

Günümüzde ABD San Diego ve Sivastopol'de olmak üzere savaş yunuslarının hazırlandığı 2 merkez bulunuyor. Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri'nin hayvanları kullandığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. (Daily Mail-AA)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar