2015-05-08

Atacama çölünde bulunan bu acayip canlı bir uzaylı mı?

18.000 alem, Amazon yağmur ormanları, Atacama çölü, Diğer gezegenlerin insanları, Humanoid, İnkalar, İnsansı, Peru, Peru'da bulunan uzaylı, sirius, ufo, videolar,



Bu küçücük insanımsı canlının cesedi Atacama çölünde bulundu. Onu inceleyen bilim adamları da şaştı kaldı. Omurga kemiklerinin sayısı biz insanlarınkinden azdı. Kafa-vücut oranı bizimle aynı değildi. Bir özürlü doğum da değildi. Hepsinden önemlisi en az altı sene sağlıklı bir şekilde yaşamış ve kafasına aldığı bir darbe nedeniyle can vermişti.


Atacama çölünün ve bölgenin esrarı


Atacama ÇölüŞili'nin kuzeyinde bulunan dünyanın en kurak çölüdür. Çölün batısında Büyük Okyanus bulunur. Kuzeyinde on binlerce yıl önce yüksek teknolojinin kullanıldığı pek çok şehri bulunduğu tespit edilen Peru devleti, doğusunda ise Bolivya devleti ve Arjantin devleti bulunur.




Bu çöl, günümüzde sık sık UFO ve uzaylı görüntülenmesi ile meşhur olan Amazon yağmur ormanları ile sınırdır. Güney Amerika'da yaklaşık beş buçuk milyon kilometrekarelik bir alanı kaplayan Amazon Ormanları, Brezilya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Ekvador, Bolivya, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası olmak üzere dokuz ülkenin sınırları içerisinde bulunur. 



Ormanların %60'ı Brezilya, %13'ü Peru sınırları içerisindedir. İlginçtir ki günümüzde bu ülkeler en çok UFO görüntülenen ülkeler arasında önde gelen ülkeler arasındadırlar. Bunun nedeninin ise Amazon Ormanları içerisinde 40.000 Ağaç çeşidi, 2.000 kuş çeşidi ve memeli hayvan, 2.200 balık çeşidi ile 128,843 çeşit omurgasız hayvan bulunuyor olması diye iddia edilmektedir. Dünya dışı yaşamın insanları, bizim dünyamızda, en çok da, en fazla biyolojik çeşitlilik/canlı türü olan buralarda görünüyorlar diye düşünülmektedir.




Atacama Çölü su bakımından fakir bir bölge olsa da, tarihin erken zamanlarından beri burada yerleşimler olmuştur. Atacameño, Aymara,Chinchorro, Diaguita gibi kavimler buralarda yaşamışlardır. Dünyadaki en eski mumya kültürü Chinchorrolara aittir. Bunların 7000 yıldan daha eski bebek mumyaları mevcuttur.



Daha sonraları ise bölge, İnka Krallığının egemenliğine girmiştir. 1526 yılında Diego de Almagro çöldeki Copiapó şehri yakınlarına gelen ilk İspanyoldur. İnkaların yıkılmasından sonra bölge İspanyol egemenliğine geçmiştir. Güney Amerika devletlerinin bağımsızlık çabalarının sonucunda, Atacama da Bolivya'ya bırakılmıştır ve bölge bir süre bu ülkenin sınırları içinde kalmıştır. Çöl günümüzde ise daha çok Şili'nin kontrolündedir.



1832 yılında Copiapó yakınlarında gümüş bulununca, Şili onyıllar boyunca Dünya'nın en büyük gümüş üreticisi olmuştur. Atacama Çölü yaklaşık 15 milyon yaşındadır.



Ekstrem derecedeki iklimi yüzünden, birçok rasathane bu bölgenin dağlarında kurulmuştur. Antofagasta şehrinin 120 km güneyinde Avrupa rasathanesi Very Large Telescope 'u (Çok büyük teleskop) yerleştirmiştir. Bu bölgedeki diğer teleskoplar Large Millimeter Array ve Atacama Pathfinder Experiment'dir.



İşte Atacama çölünde bulunan insanımsı ama bildiğimiz anlamda (Bizim dünyamızdaki insanlar gibi) insan da olmayan acayip varlığın inceleme sonuçları:









Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar