2015-05-08

Ay'daki ilk Rus üssü 2030'dan itibaren faaliyete geçecek

ay, Ay'da bulunan uzaylı mumyası, Ay'da üs, Ay'daki antik şehir, Ay'daki gizli üsler, Ay'daki madenler, rusya, Space Explorer, Uzayda hayat var mı?, Uzaydaki madenler,



Rusya 2030 yılında Ay’ı sömürmeye başlayacak. İzvestiya gazetesi Roskosmos ve çeşitli bilimsel kurumların hazırladığı Rusya Ay Proğramı Konsepti’ne ulaştı. Bu konseptin amacı Dünya’nın uydusunda yararlı minareller bulma olasılığına karşı yüzyılın ortalarına doğru Ay’da ve onun zemininde insanlı bir üs oluşturmak geliyor.


Ay’ın özünde alüminyum, demir, titanyum ve diğer unsurların bulunduğu biliniyor. Belgeye göre, jeolojik çalışmalar sonrasında onun üretimi, işlemesi ve dünyaya sevkiyatı için teknik ve ekonomik fizibilite çalışması yapılacak. Bununla beraber Ay’a özel yatırımcıların çekilmesi olanağı üzerinde de duruluyor.

Konsepti hazırlayanlar 2040 yılına kadar olan Ay’ın gelişimine yönelik çalışmaları üç etaba ayırıyorlar. 2016-2025 yılları arasında gezegenlerarası otomatik istasyonların gönderilmesi planlanıyor. 2028-2030 yıllarında Ay yörü


ngesine onun yüzeyine iniş olmadan insan seferlerinin gerçekleştirilmesi düşünülüyor. 2030-2040 yılları arasında ise astronotlar tarafından Ay’ın düzenli depolama potansiyel alanının ziyaret seferlerine başlanması planlanıyor. Sadece birinci etap tasarısının gerçekleştirilmesinin ücretinin yaklaşık 28.5 milyar ruble olacağı tahmin ediliyor (Rusya'nın Sesi)





Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar