2015-05-27

300 milyon yıllık cıvata

300 milyon yıllık cıvata, antik uzaylılar, Farklı zaman kavramları, İnsanlık tarihi ne kadar, mars, mars'ta yaşam var mı, rusya, Slayt, Slayt1, Space Explorer, Uzay çöplüğü, Zamanda yolculuk,


Bulunan 300 milyon yıllık cıvata

İçinde cıvata bulunan silisyum taş hızla Rusya'nın bütün büyük bilim akademilerini gezdi. Yapılan analizler, cıvatanın metal özelliğini kaybettiği, çeperini çevreleyen moleküllerin, demir moleküllerinin yerini aldığı ve, asıl önemlisi, cıvatanın ‘‘dinozorlarla neredeyse yaşıt olduğu’’ (Rus bilimadamlarının iddiasına göre) resmen kabul edildi.

Röntgenle yapılan araştırmada ise, taşın sathındaki, cıvata olduğu iddia edilen cismin yanısıra, taşın içinde de düzenli geometrik şekiller ortaya çıktı.

4 farklı teori




İnanılması güç bu keşiften sonra şimdi Rus bilimadamları kendi kendilerine aynı soruyu soruyor : ‘‘İnsanoğlunun tarihi yeniden mi yazılacak?’’ Birbiriyle yarışan 4 farklı görüş şöyle:

CIVATA UFO'LARDAN DÜŞMÜŞ

Bazı bilimadamlarının tezine göre zamanımızdan 300 milyon yıl önce dünyayı ziyaret eden uzay gemilerinden düşmüş bir cıvata sözkonusu olabilir. Kaynağı da, en yakın ihtimal Mars'ta yaşamış ve bugün ya yok olmuş ya da başka bir gezegene göçmüş bir medeniyet.

CIVATA UZAY ÇÖPLÜĞÜNDEN DÜŞTÜ

Bu ikinci teoriye göre, cıvata, dünyamızdan milyonlarca ışıkyılı ötede bir gezegende kullanılıyordu. Bir kaza sonucu uzay boşluğuna düştü, yahut da atıldığı uzay çöplüğünden düştü. Ve bir meteorla birlikte, bundan 300 milyon yıl önce, dünyamıza geldi.

ESKİ BİR DÜNYA UYGARLIĞI

Bugünkü uygarlık, inlanoğlunun dünyada kurduğu ilk uygarlık değil. Bundan çok önce, Nuh'un Gemisi hatta dinozorlardan bile önce, Dünya üzerinde çok ileri uygarlıklar vardı. Bunlar teknoloji, bu arada da cıvata kullanırlardı. (Bu teze karşı gelenlerin görüşü ise şöyle: eğer böyle bir uygarlık olsaydı, altyapısının izi de kalırdı. Bu cıvatayı üretecek demir çelik tesislerinin, fırınların, bu parçanın kullanıldığı makinelerin de bir izi günümüze kadar kalırdı.)

GELECEKTEN GERİ GELDİ

Rus bilimadamlarının üzerinde çalıştığı dördüncü teori ise en çarpıcı olanı. Tam bir kurgu-bilim teorisi. Rus bilim adamları taşın 300 milyon yaşında olduğundan emin. İçindeki cıvata demir özelliğini kaybetmiş olsa da, çevresinde demir moleküllerine rastlandı. Demek ki cıvata gerçekten demirdi ve en az 300 milyon yaşında. Yani yıl hesabında bir yanlışlık yok.

Uzaydan gelmediği kabul edilirse, tek izah yolu zamanda geriye yolculuk.

Torunlarımızın torunları zamanda yolculuk yapabilecek teknolojiyi geliştirdiler. Ve günümüzden 300 milyon yıl öncesine yaptıkları bir seyahatte bu küçük cıvatayı düşürdüler. Yani, cıvatayı 300 milyon yıl öncesine gelecek nesillerimiz götürdü. (Hürriyet, 12/08/1998)




Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar