2015-05-27

Samsun'da bulunan mamut fosili 2 milyon yıllık çıktı.

arkeoloji, Evrim aldatmacası, Fosiller, Mamutlar, Nesli tükenen hayvanlar, Tabiat Tarihi Müzesi, Türkiye,


Samsun'un Ladik ilçesinde 4 yıl önce bulunan mamut fosillerini inceleyen uzmanlar, fosilin 2 milyon yaşında olabileceğini belirtiyor.


Samsun'da kullanılmayan maden ocağında 2010 yılında bulunan mamut fosillerinin 2 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlendi. Geçmişe ışık tutacak olan fosiller Samsun'daki müzede sergilenecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Ladik ilçesindeki özel bir firmaya ait olan son 10 yıldır atıl bekleyen linyit kömürü madeninde 4 yıl önce bazı fosillerin bulunduğunu kaydetti. Fosillerin neye ait olduklarını ve yaşının tespit edilmesi için ilk incelemenin 2012 yılında yapıldığını hatırlatan Ünal, daha detaylı inceleme için ise Maden Tetkik Arama (MTA) Tabiat Tarihi Müzesiyle irtibata geçtiklerini belirtti. Samsun'a gelen ekibin incelemesinin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü söyleyen Yüksel Ünal, "Ekiplerin mamutlara ait fosillerin 1 ya da 2 milyon yıl öncesinde yaşamış olduklarına dair bilgi verdiler. Bu fosillerin Avrupa 'da yaşamış mamutlardan olabilecekleri söylendi. Daha önce yapılan araştırmalarda Eskişehir ve Konya 'da da izlerine rastlandıkları söylendi. Ancak onlar bizim fosillerden daha ilkel durumdaymış” dedi.


Bulunan fosillerin azı dişi olduğunun tespit edildiğini ifade eden Ünal, "Ayrıca bu fosiller ile gelecekte bu bölgede daha ayrıntılı çalışma yapılması durumunda önemli fosillerin elde edilebileceği belirtildi. Samsun'un geçmişine ışık tutacak olan fosiller Samsun'da müzede sergilenecek." diye konuştu.






Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar