2016-06-20

"Demokrasi bize yaramadı. Parmak basarak oy kullanan ile üç üniversite bitirenin birer oy hakkı olması doğru değil."

"Demokrasi bize yaramadı. Parmak basarak oy kullanan ile üç üniversite bitirenin birer oy hakkı olması doğru değil."

Erol Evgin’in sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.


Sanatçı Erol Evgin’in “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil” dedi. Erol Evgin’in sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. 
Habertürk’ten Balçiçek İlter’e konuşan Erol Evgin şunları söyledi:

“Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız ‘Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?’ olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil.”
“Hak tam da bu değil mi? Eşitlik?” sorusuna ise Evgin, “Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin” yanıtını verdi.
Erol Evgin, “Çok seçkinci bir tavır değil mi bu? Eşitlik nerede kaldı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Neyin eşitliği? Öbür tarafta eşitlik oluyor mu? Hakça bir durum mu? Bu ülkede eğitim açısından eşitlik var mı? İnsanlara aynı imkânları sunabiliyor muyuz? Bakın kadınların gücüne... Siyasetçiler bunun önemini kavrasalar, siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarılar kazanacaklar. Ama yapmıyorlar. Neden? İktidarları, güçleri ellerinden gider diye yapmıyorlar. Cehaletin korktuğu kadındır. Kadın öğrenirse çocuğu da öğrenir. O yüzden kadınları cahil bırakmak birilerinin işine geliyor. Eğitimde eşit fırsat yaratmazsanız eşitlik nerede kaldı? Önce herkesi eğitelim sonra ‘demokratız’ diye ortaya çıkalım.”

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar