2017-06-16

'Hollanda İmamı' haberine mahkemeden yalan cezası | Akademi Dergisi

akademi dergisi, Mehmet Fahri Sertkaya, akp'nin gerçek yüzü, rotterdam mahkemesi, sabah gazetesi, fetö, turan yazır, Recep Tayyip Erdoğan, gerçek yüzü,
Rotterdam Mahkemesi, yalan haber yayımladığına hükmettiği AKPKK suç, terör ve ihanet örgütüne yardım ve yataklık suçları işlemesi ile bilinen Sabah gazetesine tekzip gönderdi.

Mahkeme, gazetenin tekzibi yayımlamaması halinde para cezasına çarptırılacağını açıkladı. Davanın avukatı bu para cezasının tekzip yayınlanmayan her bir gün için 10 bin Euro’dan başlayıp 1 milyon Euro’ya kadar çıkabileceğini söyledi.

Rotterdam Belediyesi ve Rotterdam Merkez Belediye Meclis Üyesi Turan Yazır’ın Sabah gazetesine açtığı iftira ve yalan haber davasında ara karar çıktı.

Sabah yayımladığı haberde Turan Yazır için, FETÖ’nün Hollanda imamı yakıştırmasında bulunmuştu. Yazır’ı, ırkçı PVV Parti Lideri Wilders ile beraber çalışarak Türkiye hükümetinin bakanlarının Hollanda’da kampanya yapmasını engellemeye çalışmakla suçlamıştı. Yazır’ın, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yanlısı Sabah hakkında açtığı davaya Rotterdam belediyesi de dahil olmuştu.

Rotterdam adliye sarayında görülen davada Meclis Üyesi Turan Yazır ve Rotterdam Belediyesi katibini dinleyen mahkeme heyeti, Sabah’ın yalan haberini düzeltmesi için gazete yönetimine tekzip gönderdi.


Gerçek sahibi CIA olan Facebook ve benzeri sosyal ağlar bizi sansürlüyor. Bizi Telegram kanalımızdan takip edin: www.t.me/AkademiDergisi (Takipçiler birbirinin isim ve telefon numaralarını bile göremez. Çok güvenli ve huzurlu bir ortamdır.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar